top of page

Wat kost het:

Kosten voor Workshops en cursussen zijn afhankelijk van de locatie waar deze gegeven wordt. Is dat bij u thuis, uw school of bedrijfsruimte, dan zal dit aanmerkelijk lager liggen dan een zaalhuur in een buurthuis, of wijkcentrum.

monster-blikken.jpg
20180726 Bergen1.jpg

Workshops (alle leeftijden)

 

Kosten zijn afhankelijk van de activiteit. Kostenloosmateriaal bv kost wel is-waar-niets, maar de lijm en mijn persoon natuurlijk wel. Daarnaast hanteer ik per groep max. 8 kinderen tot 12 jaar, groepen van 13 en ouder max. 12 personen

 

Basis bedrag is                             € 25,= p/uur

 

Alle hieronder vermelde prijzen zijn per workshop van maximaal 2 uur

Kleien (zelfdrogende klei)                €   5,--  p/p

Wuppie                                            €   1,50 p/p

Tekenen                                           €   1,00  p/p

Schilderen                                       €   4,--  p/p (doek zelf aanschaffen)

Papieren bloemen                           €   3,50 p/p

Plezier met papier                           €   2,50 p/p

Speksteen   workshop  (hanger)     €    5,50 p/p (incl. suède- of lederen koord)

Kostenloos materiaal (Blikkie)          €    1,50 p/p

 

Rekenvoorbeeld:

 

Workshop Wuppie op eigen locatie;      Workshop Wuppie op gehuurde locatie;

2 uur a 25,=                      €   50,=          2 uur  a 25,=                         € 50,=        

8 deelnemers á 1,50           - 12,=          8 deelnemers a 1,50             -  12,=

huur (op eigen locatie)        -   0,=          Huur  (dagdeel)                     -  40,=  (voorbeeld)           

____________________________       _____________________________

totaal                                 €  62,00        Totaal                                   € 102,=

Kosten per deelnemer  62: 8= 7,75        Kosten per deelnemer  € 12,75

Privé les is ook mogelijk, maar wel € 25,= per uur maximaal 2 personen

Kosten cursussen voor kinderen tot 12 jaar

 

Hier geldt een vaste uurprijs van € 25,= per uur, ongeacht het thema waaraan gewerkt wordt, hier komen de kosten per deelnemer bij, Dit is ook exclusief de huur van zaalruimte. ook exclusief consumpties.

Cursussen worden gegeven met groepen van maximaal 8 deelnemers, en maximaal 10 weken achtereenvolgend van 1,5 uur.

Onderstaande prijzen zijn per kind voor de hele cursus, exclusief uur tarief.

Beeldhouwcursus zachte steensoorten ( minimaal 10 uur te verdelen over het gewenste aantal dagen ) €  6,-- p/kind (exclusief uurtarief) inclusief kosten van de steen, en het in bruikleen geven van gereedschappen. De gemaakte sculptuur wordt klaar afgeleverd op een sokkel.

Cursus Mozaïek, het maken van een eigen mozaïekschilderij (25x30 cm) of  schaal 30 cm doorsnee, inclusief mozaïek stukjes, ondergrond, tegellijm, en in bruikleen geven van gereedschap, € 5,50 per kind. (exclusief uurtarief)

Duur van de cursus 8 uur. Het mozaïek werkstuk wordt na 1 week gevoegd afgeleverd bij de opdrachtgever. Het voegen van een mozaïekwerk wordt dus niet door de kinderen gedaan.

Cursus Plezier met papier,

Kennismaken met alle facetten wat je met papier kunt doen, Knippen, plakken, vouwen, dun en dik papier en karton, we maken bloemen, vlinders, snoepdoosjes, fantasie figuren. Gebruiken iedere les een andere papiersoort, en een andere techniek. Duur van deze cursus 4 x 1,5 uur. Kosten € 4,= per kind, (exclusief uurtarief)

Cursus Papier-maché poppen maken.

Het maken van een eigen fantasiefiguur is voor ieder kind een uitdaging. Wordt het een prinses of een heks. Alles kan. Duur van de cursus 9 uur ( 6 x 1,5 uur), hou er rekening mee dat papier-maché moet drogen voordat het resultaat mee naar huis genomen kan worden. Droogtijd minimaal 5 dagen. De kosten per kind € 3,50 (exclusief uurtarief)

Kleien

Het heet natuurlijk Keramiek of Plastische vormgeving, maar geen kind die dit zal begrijpen. Uiteraard zal ik de kinderen ook hier een en ander over vertellen, dat beelden, schaaltjes, kopjes en schoteltjes van klei gemaakt worden, en dat doen wij mensen al heel erg lang.

Dat houdt ook in dat de 1x 1,5 uur kunnen ervaren met echte chamotte klei, hoe "die mensen van vroeger" een kommetje maakte om uit te drinken.

Duur van de cursus is 4x 1,5 uur.

Omdat ik niet in het bezit ben van een Keramiek oven, en de meeste scholen en wijkcentra er ook geen hebben (ze zijn vrij kostbaar) maak ik gebruik van alternatieve kleisoorten, die in een gewone huishoudoven gebakken kunnen worden, of zelf-drogend zijn. De "glazuurlaag" wordt met acrylverf aangebracht. Ook kleien met "brooddeeg" of "papierklei" hoort hier bij.

Kosten € 7,50 (exclusief uurtarief) per kind

Cursussen vanaf 12 jaar

 

Alle bovenstaande cursussen kunnen ook door oudere kinderen en volwassenen gedaan worden. Uiteraard is de wijze waarop de cursus gegeven wordt, iets anders dan bij de kinderen, en is de duur meestal iets korter.  Prijzen van de cursussen zijn op aanvraag, en liggen qua materiaalkosten ongeveer gelijk of iets hoger, dan die van de kindercursussen.

Cursussen in Wijkcentrum Mare Nostrum

Speksteen

Op vrijdagochtend van 10 tot 12 uur en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor de start data op http://www.wcmn.nl/weekoverzicht.html

De kosten zijn € 110,= per cursist voor 10 bijeenkomsten. (exclusief steen en consumpties)

Inschrijven kan via deze website (kontakt)

Dit bedrag is inclusief het gebruik van gereedschap, dit hoef je dus NIET zelf aan te schaffen.

Wel stel ik het op prijs dat je een dienblad met lage rand (Lunchroom dienblad) en een oude handdoek mee neemt. dit om het stof van de steen op te vangen. Speksteengruis is talkpoeder, een keer niezen, en iedereen zit onder. De handdoek maken we voor aanvang nat, zodat we het een beetje schoon houden.

Zachte steensoorten kopen is voor beginners een hele klus. Op verzoek wil ik voor de beginners wel een speksteen meenemen, kosten per steen bedragen €  3,50 per kg. Voor de beginnende beeldhouwer adviseer ik een steen tot maximaal 2 kg. Wil je toch zelf de steen kopen bij bv Arts&Crafts (de Goorn) Keramikos (Haarlem Zuid achter IKEA) of Steengoed in Anna Paulowna, vraag dan advies aan de verkoper, en ga wat betreft de hardheid van de staan niet hoger dan 3 Mohr (steenhardheid van 1 tot 10, waarbij 1 Mohr kalksteen is en 10 Mohr diamant).

Tekenen en Schilderen

Dinsdagmiddag en avond (13.30-15.30 en 19.30-21.30 uur)

Cursus bestaat uit 10 lessen ad. € 110, = (excl. tekenmateriaal en consumpties)

Bij  aanmelding stuur ik je een lijstje welk teken e/o schilder materiaal je aan moet schaffen. of kijk onder het kopje NIEUWS.

Voor startdata kijk op http://www.wcmn.nl/weekoverzicht.html.

 

bottom of page