top of page

Wat gaan we doen;

Creatief en kunstzinnig bezig zijn .

Even geen gedoe, helemaal jezelf zijn met een ontspannende bezigheid. Iets wat je dagelijks niet doet. Alle workshops en cursussen zijn ontspanning voor jong en oud. Op uw eigen locatie of in een buurt of wijkcentrum, geen probleem. Als we maar ruimte genoeg hebben, tafel stoelen of krukken om aan te werken.

Na afloop maken we uiteraard gezamenlijk de weer schoon. Het is ook wel handig als je niet je beste kleding aantrekt, en het is altijd handig een schort, of oude bloes  of overhemd mee te nemen. Hoewel de meeste workshops en cursussen niet echt "kleding bedervers zijn" kan ik niet instaan voor plaksel, verf soorten die wel of niet uitwasbaar zijn.

Beeldhouwen met zachte steensoorten geeft geen kledingproblemen. Toch zijn er mensen die hierbij graag een stofmasker of veiligheidsbril bij op zetten. De Talk die van de stenen komt is puur natuur, en er wordt met water gewerkt, waardoor de rond dwarrelende stofdeeltjes neer slaan.

 

Moet je talent hebben?

Heb jij die? Of misschien weet je nog niet of jij juist dat talent hebt om iets creatiefs te maken.

Voorop gesteld maak jij, wat jij mooi vindt, en niet wat de overige cursisten of ik mooi vinden. Jij bent het talent dat gaat proberen er meer uit te halen, en ik help je daarbij.

Kosten.

Deze worden vooraf betaald, met vooraf bedoel ik 48 uur voor aanvang van de cursus, mits ik dit bij de cursus anders heb aangegeven. Liefste per bank, Dit wordt bij bevestiging duidelijk vermeld. Verdere informatie vindt je onder het kopje Algemene Voorwaarden.

 Workshop "papier van 2- naar 3-D.

(voor kinderen van 4 tot 8 jaar)

duur: 2 uur. er wordt gevouwen, geknipt geplakt, en uiteindelijk is het platte (gekleurde) papier een .... Beest, ...vlinder.... bloem.. bootje, wat jij leuk vindt gaan we maken. Misschien heb jij wel een leuke idee.

Naast het maken van bloemen, poppen kunnen we ook 3-D kaarten maken. Met papier is dus bijna alles mogelijk. Kijk in de fotogalerij, en neem contact op om te zien wat er voor jouw mogelijk is.

Hoe zo moeilijk

"Dat  kan ik niet" deze uitdrukking komt in mij woordenboek niet voor.

Dominique Dubois

 

Workshop grote Bloemen van papier

Wie wil het niet proberen....

 

Een bloem (of meerdere) maken je huis fleurig. wat is er mooier dan de bloemen zelf te maken van papier, (crêpe- zijde- of karton papier)

En twee uur tijd  heb je er minstens voor nodig.

Papier, plaksel, ed. daar hoe je niet voor te zorgen, dat neem ik mee. Als je zelf maar een keur of kleurencombinatie in gedachten hebt.

Deze workshop s ook geschikt voor reünies, bachelorparty's of een zussen- familie- of vriendinnen dag. Prijs; zie prijslijst

Mozaïek voor jong en oud

 

Hoe leuk is het om een mozaïek te maken. Een schilderij, een foto of gewoon je fantasie gebruiken op een bloempot, vaas of schaal.

"You say it, We do it" De mogelijkheden zijn heel groot. Omdat mozaïek bewerkelijk is, kun je dit niet in één of twee uur klaar hebben. Reken minstens 8 uur (4 bijeenkomsten) voor het maken van een mozaïek, en het moet na het drogen nog gevoegd worden. Gereedschap hoef je niet aan te schaffen, tegellijm, mozaïek tegels en voegsel ook niet. Heb je zelf een vaas, kom, schaal of tafelblad (max 40x40 cm) dan is dat van harte welkom. 

Kostenloos materiaal, Wuppies

De  grappige "Wuppie" otw een grappig knuffelbeest.Eenvoudig te maken van restjes breiwol, chenilledraad,  en een beetje fantasie voor ogen, voeten, e.o  armen en oren. Alles kan bij deze knuffel. Geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Duur 2 uur.

Tekenen en schilderen

Teken en schilderen is voor iedereen een mooie relaxed moment. Zowel voor jong en oud. Iedereen kan het. Jouw teken en schilder talent ontdekken of gewoon verder ontwikkelen. Daar help ik je graag bij. Dat kan ik één sessie van 2 uur, maar ook in meerdere. Technieken op dit gebied zijn er in overvloed, van potlood, fine-liner, houtskool tot viltstiften.

Of wil je liever eens experimenteren met verf? geen probleem ook daar kennen we heel wat varianten. Ook hierbij geldt één sessie van 2 uur of meerdere op verzoek.

2014-07-27 18.05.28 (1).jpg

Klei, plastische vormgeving

Klei kennen we in vele soorten. Meest bekend is de gekleurde (synthetische) klei voor kinderen, die meestal zacht blijft. Naast synthetische klei (Fimo) kennen we de natuurlijke kleisoorten zoals grove- en fijne chamotte. Gezien niet iedereen (ook ik niet)  een keramische oven heeft, zullen we ons richten op zelfdrogende - of klei die op lage temperaturen gebakken kan worden. Het wordt na drogen en bakken soms  afgewerkt met acryl- of emaille verf (dit geeft het idee dat het geglazuurd is) Ook is het mogelijk van een klei werkstuk een mal te maken, waarna we een gipsafdruk van het werkstuk maken. Al naar gelang de wensen 2 tot 4 uur in twee sessies met een tussen posen van 14 dagen. geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

2014-02-06 14.23.26_preview.jpeg.jpg

Beeldhouwen met Speksteen en anders zachte steensoorten.

Speksteen is een zacht ‘metamorphe’ gesteente dat  ook wel Zeepsteen genoemd wordt. Speksteen bevat een hoog talk gehalte, waardoor het erg zacht is, en vet aanvoelt. Bewerkt Speksteen lijkt veel op marmer, doordat het heel geaderd kan zijn. Het is in veel kleuren te krijgen, van wit tot zwart, van licht tot donker groen, roze, blauwachtig, en okerkleurig. Speksteen wordt niet alleen voor creatieve doeleinden gebruikt. De steen neemt heel snel de temperatuur van zijn omgeving aan, en is in de isolatie-industrie een geliefd middel. Er worden ook kachels met speksteen gemaakt, maar ook de cosmetica industrie, die voor een groot deel talk gebruikt als basisstof voor poeders en cream's.

Speksteen is dus een veelzijdig product.

Een Workshop Speksteen voor het maken van een Hanger of klein beeldje, kan in  2 uur, Dit is ook voor kinderen mogelijk. vanaf 4 jaar.

Een cursus beeldhouwen wordt in Wijkcentrum Mare Nostrum gegeven. (zie hiervoor de kalender van het wijkcentrum; www.wcmn.nl) Eventueel is het mogelijk om op andere dagen hier cursus te geven. Uiteraard bij voldoende deelname van minimaal 8 cursisten..

bottom of page